The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Ingredients

  • 4 x 175 g kiaulienos nugarinės file;
  • 250 g sviesto;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 citrinos;
  • 1 šaukšto smulkintų laiškinių česnakų
  • 4 riekelių Iberico sūrio;
  • 4 riekelių Serrano kumpio;
  • 100 g miltų;
  • 200 g maltų džiūvėsių;
  • 2 kiaušinių;
  • Aliejaus;
  • 75 g sviesto;
  • 6 obuolių;
  • 50 g cukraus.

Preparation

  • 01
    Supjaustykite kiaulienos file išilgai į 4 juostas ir išmuškite. Į virtuvinį maišytuvą sudėkite sviestą, sutrintą česnaką, cirtinos sultis ir tarkuotą žievelę bei laiškinius česnakus ir gerai sumaišykite. Mišinį dėkite ant maistinės plėvelės, susukite plonos dešrelės forma ir dėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 30 min. Kai sustings, paimkite 250 g sviesto ir supjaustykite į keturias dalis, šiek tiek trumpesnias nei kiauliena. Dėkite sūrio gabalėlį ant Serano kumpio, ant jo sviesto ritinėlį ir užlenkite kraštus, uždengiant sviestą. Dėkite šį “lankstinį” ant mėsos juostos galo ir atsargiai susukite, sutvirtinant mediniu iešmeliu.
  • 02
    Atskiruose induose paruoškite miltus, džiuvėsius ir plaktus kiaušinius. Apvoliokite Kijevos kotletuką miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiuvėsiuose, kol susidarys stipri žievelė ir bus galima išimti iešmelį. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ir 1-2 min apkepkite kotletus, kol žievelė taps auksinė ir traški. Išimkite kotletus ir nuvarvinkite aliejų. Kaip visus apkepsite, dėkite nusausintus kotletus į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje iki 200C orkaitėje 20-25 min, kol gerai iškeps mėsa. Obuolių padažui, keptuvėj ištirpinkite likusį sviestą ir kepkite jame obuolius su cukrumi 8-10 minučių, kol obuoliai suminkštės ir karamelizuosis. Patiekite Kijevo kotletus su obuolių padažu ir ryžių rizoto. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI