The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Česnakinė bulvių košė su Parmezano sūriu

30 min.
2 servings

Ingredients

  • 8vnt bulvių;
  • 200 g Parmezano sūrio;
  • 150 ml grietinėlės;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • Druskos pagal skonį.

Preparation

  • 01
    Bulves nuskuskite, išvirkite ir dar karštas sutrinkite. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Į sutrintas bulves tiesiai iš keptuvės sukrėskite apkeptus česnakus, suberkite sūrį, pasūdykite. Grietinėlę tik pašildykite, supilkite ją į bulvių košę ir viską gerai sumaišykite. Jei košė pernelyg tiršta, įpilkite dar šiek tiek grietinėlės. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI