The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Žiedinio kopūsto ir lašišos užkepėlė

45 min.
4 servings
Made with French cheese Emmental

Ingredients

  • 1 didelio žiedinio kopūsto;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g miltų;
  • 450 ml pieno;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • šlakelio Worcestershire padažo;
  • duskos;
  • 150 g smulkintos virtos (rūkytos) lašišos;
  • 200 g tarkuoto Emmental sūrio.

Preparation

  • 01
    Susmulkinkite žiedinį kopūstą ir sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Pavirkite 2 minutes, nusausinkite ir sudėkite į sviestu išteptą kepimo indą. Pagaminkite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lėtai maišydami suberkite miltus, šiek tiek pakepkite. Tada, vėl nuolat maišydami, lėtai supilkite pieną. Pagardinkite muskatu, pasūdykite (pagal skonį) ir nuolat maišydami virkite, iki padažas sutirštės – jis turi būti kiek skystesnis už kondensuotą pieną. Į pagamintą padažą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, Worcestershire padažą ir lašišą, ir atsargiai išmaišykite. Supilkite padažą ant žiedinio kopūsto ir apibarstykite sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje (200C) 10-15 minučių, kol sūris įgaus auksinę spalvą. Patiekite karštą. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI