The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Vištienos krūtinėlė balto vyno ir sūrio padaže

45 min.
4 servings

Ingredients

  • 4 vištos krūtinėlių;
  • druskos ir pipirų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 askaloninio česnako;
  • 1 skiltelės paprasto česnako;
  • 10 ml balto vyno;
  • 12 ml vištienos sultinio;
  • 20 ml grietinėlės;
  • 80 g Apencelio sūrio;
  • 1 ½ šaukšto garstyčių.

Preparation

  • 01
    Įtrintas druska ir pipirais vištienos krūtinėles 5 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje. Pakepintą vištieną sudėkite į kepimo indą ir dar 15 min. pakepkite iki 120 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Supjaustytus česnakus pakepinkite keptuvėje. Pilkite vyną, sultinį ir grietinėlę, ir maišant pavirkite apie 10 min., kol padažas pradės tirštėti. Galiausiai, sutarkuokite Apencelio sūrį ir sudėkite į padažą kartu su garstyčiomis ir atsargiai išmaišykite. Pagardinkite padažą druska ir pipirais, ir patiekite užpylę padažą ant vištienos. Labai skanu su virtomis šviežiomis bulvėmis ar šparaginėmis pupelėmis. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI