The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Varškės ir sūrio užtepėlė

30 min.
1 serving

Ingredients

  • 150 g Rulo de Cabra su pelenais;
  • 150 g tepamo varškės sūrelio;
  • 1 baklažano;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 60 ml plakamos grietinėlės;
  • Šaukšto sezamų aliejaus;
  • Kelių šakelių šviežių petražolių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių.

Preparation

  • 01
    Atšaldykite grietinėlę ir išplakite iki standžių putų. Baklažaną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek patroškinkite garuose. Tada nulupkite žievelę, o minkštimą susmulkinkite. Česnaką sukapokite ir lengvai apkepinkite šaukšte alyvuogių aliejaus, tada sudėkite baklažanus ir dar šiek tiek pakepinkite. Kepimo pabaigoje pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir pipirais. Atvėsusią masę dėkite į plakimo indą. Taip pat sudėkite ir tepamą varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį ir viską suplakite. Į šią masę įmaišykite plaktą grietinėlę, kuri visai užtepėlės masei suteiks purumo. Užtepėlę atvėsinkite, tepkite ant skrudintos duonelės ir patiekite. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI