The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Trinta moliūgų sriuba su lydytu rūkytu sūriu

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 500 g moliūgo;
  • poros vidutinio dydžio bulvių;
  • nedidelio svogūno;
  • gerai prinokusio nektarino;
  • šaukšto baltojo vyno acto;
  • pusės litro verdančio vandens;
  • šaukštelio medaus arba cukraus;
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 150 g rūkyto lydyto sūrio su pipirais.

Preparation

  • 01
    Moliūgą ir bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite svogūną ir nektariną. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite moliūgus ir šiek tiek pakepinkite. Tada suberkite bulves, svogūnus, nektariną, užpilkite verdančiu vandeniu, pagardinkite druska, pipirais, medumi arba cukrumi, įpilkite acto ir palikite troškintis, kol suminkštės (bent 20 minučių). Tuo metu gabalėliais supjaustykite rūkytą lydytą sūrį. Kai daržovės suminkštės, suberkite sūrį į sriubą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tada sriubą sutrinkite blenderiu ir dar šiek tiek pakaitinkite. Jei sriuba bus per tiršta, atskieskite pienu arba liesa grietinėle. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI