The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Spagečiai su Čederiu

30 min.
2 servings

Ingredients

  • 400g sausų tagliatelle ar spaghetti makaronų;
  • 1 pundelis rėžiukų ar 85 g maišelis paruoštų rėžiukų;
  • 2 sutrintos česnako skiltelės;
  • 75g graikinių riešutų;
  • 100g tarkuoto Ilchester Somerset Gold Cheddar sūrio;
  • 2 šaukštai itin gryno alyvuogių aliejaus.

Preparation

  • 01
    Užvirkite lengvai pasūdytą vandenį dideliame puode, suberkite makaronus ir virkite 8-10 min., kol makaronai taps al dente (ne per daug minkšti). Tuo metu nuplautus ir nusausintus rėžiukus kartu su česnaku dėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Suberkite riešutus ir trumpai pakapokite, suberkite sūrį ir lėtai smulkindami supilkite aliejų. Nusausinkite makaronus, palikdami 2-3 šaukštus virimo vandens, makaronus suberkite atgal į puodą. Ant makaronų supilkite pagamintą pesto padažą, atskiestą vandeniu ir viską lengvai išmaišykite. Patiekite su papildomai užtarkuotu sūriu. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI