The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sluoksniuotos tešlos trapučiai

30 min.
1 serving

Ingredients

  • 4 vnt. sluoksniuotos tešlos (gabaliukai 10 x 10 cm);
  • 4 v..š. varškės (tepamosios natūralios arba „Filadelfijos“ sūrio)
  • 2 vnt. vidutinio dydžio pomidorų
  • Žalumynų pagal skonį (čiobrelių, petražolių, baziliko lapelių papuošimui)

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos peiliu „nupieškite“ rėmelį maždaug 0,7 – 1 cm pločio. Neperpjaukite! Viduriuką patepkite varške, ant jo sudėkite vieną – dvi plonas riekeles pomidoro ir užbarstykite parmezano. Kepkite ~ 15 min kol gražiai pagels. Patiekdami pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis (pagal skonį). Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI