The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su keptomis morkomis

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 250g sluoksniuotos tešlos;
  • 2 Primello sūrio suktiniai su lašiša;
  • 800g morkų;
  • 1 kiaušinis;
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai klevų sirupo;
  • 5 šaukštai balzamiko acto;
  • šiek tiek druskos ir piprų;

Preparation

  • 01
    Ant sluoksniuotos tešlos lakšto pabarstykite Primello sūrio su lašiša. Tešlą susukame į vyniotinį ir supjaustome 1-1.5cm storio griežinėliais. Suktinukus aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20-25 min. arba kol suktinukai gražiai apskrus. Pasiruoškite morkas: nulupkite, nuplaukite ir perpjaukite jas per pusę išilgai. Alyvuogių aliejų ir klevų sirupą gerai išmaišykite ir sumaišykite su morkomis, įberkite druskos ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite orkaitėje apie 30min. Atvėsintas morkas dėkite į lėkštę, apšlakstykite balzaminio acto ir patiekite su sluoksniuotos tešlos ritinėliais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI