The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

30 min.
1 serving

Ingredients

  • 1 pok. šaldytos sluoksniuotos tešlos;
  • 1 kiaušinio;
  • Indelio Creme Papillon tepamo sūrio;
  • Nedidelio gabaliuko tarkuoto kietojo sūrio;
  • Sviesto;
  • Česnako;
  • Virinto vandens;
  • Prieskoninių žolelių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Preparation

  • 01
    Atitirpinkite sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite plonomis juostelėmis, maždaug 5 mm storio. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite juosteles. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėms, druska ir aptepkite tešlos juosteles. Kepkite tol, kol gražiai pagels. Pasiruoškite padažą. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite tepamą sūrį ir lėtai maišykite. Sudėkite tarkuotą kietą sūrį ir vėl maišykite. Jei padažas atrodo per tirštas įpikite truputėlį vandens. Paragaukite, jei reikia, įberkite truputėlį druskos ir pipirų. Juosteles sudėkite ant lentelės, o sūrio padažą supilkite į dubenėlį. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI