The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Saldi sūrio ir vaisių užkandėlė

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 1 saujelė džiovintų spanguolių;
  • 1 saujelė razinų;
  • Žiupsnelis gvazdikėlių;
  • Imbiero;
  • 2 šaukštai rudojo cukraus;
  • Šlakelis vandens;
  • 1 šviežias kivis;
  • Saulelė smulkintų graikinių riešutų;
  • 6 riekelių Camembert sūrio.

Preparation

  • 01
    Spanguolių, razinų, gvazdikėlių, imbiero, cukraus ir vandens masę pakaitinti keptuvėje. Masei užvirus, kaitra sumažinama ir viskas kepama apie 10 min kol tampa panašu į džemą. Mišinys atvėsinamas ir sumaišomas su pjaustytu šviežiu kiviu bei smulkintais graikiniais riešutais. Camembert sūrio ritinėliai aptepami gautu džemu ir kepami 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Toks užkandis paprastai tiekiamas su traškia prancūziška duonele. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI