The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Quiche su obuoliais ir mėlyno pelėsio sūriu

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 100 g šaukšto sviesto;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 vidutinio dydžio obuolio;
  • 60-80 g sūrio Azul-Bleu Cremeux;
  • 3 kiaušinių;
  • 300ml miltų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 šaukšto šalto vandens;
  • Puse arbatinio šaukštelio druskos.

Preparation

  • 01
    Pagrindui suberiame į dubenį miltus, cukrų ir druską. Įdedame 85 g sviestoir trindami tarp pirštų padarome trupinius. Tuomet išplakame vieną kiaušinį su vandeniu ir supilame ant miltų. Iš pradžių šakute, o vėliau rankomis suminkome tešlą į vieną gumulą. Tešlą šiek tiek suplojame, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms. Kai tešla atvės, iškočiojame blyną, kurį įtiesime į kepimo formą. Tešlos negalima tempti, nes kepant ji vėl susitrauks.
  • 02
    Kepimo formą ištepame likusiu sviestu ir pabarstome miltais. Iškočiotą tešlą įtiesiame į 22 cm skersmens kepimo formą, suformuojame kraštelius. Pagrindą subadome šakute. Tuomet ant tešlos uždedame lakštą kepimo popieriaus. Pagrindą pašauname į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 min. kol tešla pagels.
  • 03
    Kol kepa tešla, nedideliame prikaistuvyje ištirpiname sviestą, suberiame smulkiai supjaustytą svogūną, beriame druskos ir pipirų ir pakepiname, kol svogūnas suminkštės. Svogūną sudedame ant pyrago pagrindo ir paskleidžiame tolygiai. Obuolį nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Obuolio ir sūrio kubelius sudedame ant pagrindo. Grietinėlę išplakame su likusiais kiaušiniais ir užpilame ant viršaus. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 - 40 min, kol pyrago viršus gražiais pagels. Iškepusį šiek tiek atvėsiname ir ragaujame. Labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI