The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Pyragaičiai su pelėsiniu sūriu

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 80 g paprastų, nesaldžių sausainių;
  • 40 g graikinių riešutų;
  • 40 g sviesto;
  • 400 g grietinėlės sūrio;
  • 80 g Saint Angel sūrio;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • Žiupsnelio muskato riešutų (smulkintų);
  • Žiupsnelio druskos.

Preparation

  • 01
    Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Graikinius riešutus ir sausainius sutrupinkite, o sviestą ištirpinkite. Sumaišykite šiuos ingredientus ir įberkite žiupsnelį druskos. Imkite nedideles kepimo formeles ir šią masę jose tolygiai paskirstykite. Gerai suspauskite. Šaukite į įkaitusią orkaitę dešimčiai minučių. Išėmę atvėsinkite. Gaminkite sūrio masę. Sūrius mediniu šaukštu gerai pertrinkite. Kiaušinių trynius išmaišykite, bet neplakite, ir sumaišykite su grietine. Lėtai viską įmaišykite į sūrių masę. Įberkite žiupsnelį druskos, muskato. Viską išmaišykite, bet neplakite. Masė turi būti vientisa. Ją dėkite į kepimo formeles ant sausainių pagrindo. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje ir dar pusvalandį iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti orkaitėje. Dėkite į šaldytuvą, o tiekite išėmę iš formelių. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI