The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Prancūziška užkepėlė

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 700 g bulvių;
  • 3/4 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelio svogūno;
  • 300 g rūkytos šoninės;
  • 200 g Raclette sūrio;
  • 200 ml grietinėlės.

Preparation

  • 01
    Nulupkite ir supjaustikite stambiai bulves. Pavirkite jas pasūdytame vandenyje apie 10 min. Kol bulvės verda, įpilkite aliejų į keptuvę ir pakepinkite apie 5 min. svogūną. Įdėkite šoninės gabaliukų ir kepkite dar 5 min. Nusausintas bulves, sudėkite į keptuvę ir pakepkite kelias minutes. Perdėkite visus ingridientus iš keptuvės į orkaitę ir pagardinkite prieskoniais. Įdėkite Raclette sūrį ant bulvių ir užpilkite grietinėle. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 50-60 min. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI