The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Pica su pomidorų džemu

45 min.
1 serving

Ingredients

  • 2 skardinės slyvinių pomidorų;
  • 250 ml (1 puodelis) alyvuogių aliejaus;
  • 2 stiebeliai rozmarino;
  • 450 g picos tešlos;
  • 500 g nusausinto ir riekelėmis supjausyto Cammino Dóro Mozzarella sūrio.

Preparation

  • 01
    Keptuvėje ant labai mažos ugnies kaitinkite pomidorus su aliejumis ir rozmarinu apie tris valandas. Vėliau aliejų nupilkite ir leiskite džemui atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 220° C. Iš tešlos iškočiokite 30 cm skersmens pagrindą ir įklokite į kepimo skardą. Aptepkite pomidorų džemu. Kepkite apie 15 min. vidurinėje lentynoje. Vėliau pabarstykite mocarelos sūriu ir kepkite dar 5 min., kol sūris išsilydys. Prieš patiekiant apšlakstykite nuo pomidorų džemo likusiu aliejumi. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI