The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Persimonų karpačio su Gorgonzola Piccante sūriu

5 min.
1 serving

Ingredients

  • 1 persimonas;
  • 200g rukolos salotų;
  • 250g gorgonzola piccante sūrio;
  • 30g gliaudytų lazdyno riešutų;
  • 2 šaukštai balzamiko acto;
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;

Preparation

  • 01
    Nuplaukite rukolos salotas ir nusausinkite. Nulupkite persimono žievelę ir plonai supjaustykite griežinėliais. Stambiai sukapokite lazdyno riešutus. Sumaišykite balzamiko actą su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Išdėliokite pjaustytą persimoną lėkštėje. Ant persimonų dedame rukolos salotų ir gorgonzola sūrio, užberiame riešutų ir užpilame padažu. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI