The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Makaronų ir sūrio apkepas

45 min.
2 servings
Made with Cheddar cheese Cheese World

Ingredients

  • 500 g mėgiamų makaronų;
  • 50 g svogūnų (smulkintų);
  • 50 g česnakų (smulkintų);
  • 5 g garsyčių miltelių;
  • Juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 100 g konservuotų savo sultyse pomidorų;
  • 100 g Čederio sūrio;
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • 70 g jogurto;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

Preparation

  • 01
    Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI