The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Lietiniai su moliūgais, šalavijais ir Tomme Noire Capitoul sūriu

60 min.
2 servings

Ingredients

  • 8 lietinių blynų;
  • 350 g Tomme Noire sūrio;
  • 4 šaukštai riebios grietinėlės;
  • 600 g moliūgo;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • 3 šalavijo lapai;
  • Muskato;
  • Sviesto.

Preparation

  • 01
    Nulupkite moliūgus ir supjaustykite juos smulkiais kubeliais. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite česnaką. Sudėkite moliūgus, įberkite druskos, pridėkite šalavijų lapų ir įpilkite pusė stiklinės vandens. Virkite 20 - 25 minutes, kol moliūgai kubeliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir pastatykite pravėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C ir į karščiui atsparų indą sudėkite sviestą.
  • 02
    Supjaustykite Tome Noire sūrį ir supilkite į dubenį. Įpilkite grietinėlės ir įdėkite du žiupsnelius muskato. Sumaišykite viską. Sudėkite po truputį mišinio ant visų 8 lietinių blynų ir sulankstykite trikampius.
  • 03
    Išdėstykite blynus į indą su sviestu ir ant viršaus sudėkite apkeptus moliūgus. Uždengite patiekalą aliuminio folija ir kepkite 15 - 20 minučių, kol sūris išsilydys. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI