The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Lašiša su ožkos sūriu

45 min.
2 servings

Ingredients

  • 800 g lašišos filė;
  • druskos, pipirų;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 100 g Capra ožkos pieno sūrio su pelenais;
  • 2 šaukštų smulkintų lazdyno ir migdolų riešutų;
  • 3 šaukštų juodųjų serbentų uogienės;
  • 2 šaukštų medaus;
  • šviežių rozmarinų.

Preparation

  • 01
    Lašišą sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais. Ant lašišos sudėkite Capra ožkos sūrį su pelenais, uogienę, pagardinkite riešutais, medumi ir rozmarinu. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Patiekti su salotomis ir skrudinta duona. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI