The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Keptuvėje skrudintos krevetės su Mozzarella

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 200 g didžiųjų krevečių;
  • 200 g nusausintų Cammino Dóro Mozzarella-Bambini sūrio rutuliukų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 žaliasis aitrusis pipiras;
  • 60 ml (4 šaukštai) aitriųjų (čili) pipirų aliejaus;
  • 3 ml (1⁄2 šaukštelio) tarkuotos laimo žievelės;
  • 15 ml (1 šaukštas) kapotos citrinžolės;
  • 200 g vyšninių pomidorų;
  • druskos ir pipirų;
  • smulkintos paprikos ir laimo sulčių pagardinimui.

Preparation

  • 01
    Krevetes nuplaukite, išdarinėkite ir supjaustykite gabaliukais. Sutrinkite česnako skilteles. Čili pipirą perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir supjaustykite. Čili aliejų sumaišykite su česnaku, čili pipiru, laimo sultimis, tarkuota žievele ir citrinžole. Pagardinkite druska ir pipirais. Marinatą užpilkite ant krevečių ir laikykite mažiausiai vieną valandą. Vyšninius pomidorus padalinkite pusiau. Traukite krevetes iš marinato ir skrudinkite keptuvėje. Maždaug po keturių minučių sudėkite pomidorus ir Mozzarellos rutuliukus. Kiekvieną krevetę dar pašlakstykite marinatu. Patiekite su skrudinta Ciabattos duona. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI