The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Keksiukai su Roquefort sūriu

45 min.
1 serving

Ingredients

  • gabalėlio rokforo sūrio;
  • saujelės graikiškų riešutų;
  • 1 kietos kriaušės;
  • 100 g pieno;
  • 60 g sviesto;
  • 100 g miltų;
  • 2 kiaušinių;
  • 9 g kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų ir baltųjų pipirų.

Preparation

  • 01
    Išplakame kiaušinius su druska ir pipirais (dedame vos mažą žiupsnelį druskos, nes rokforas keksiukams suteiks pakankamai sūrumo ) supilame pieną ir ištirpintą bei atvėsintą sviestą, įsijojame miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišome tešlą ir suberiame kubeliais supjaustytą kriaušę, odelę nulupame. Dar kartą permaišome ir išdėliojame tešlą į kepimui skirtas popierines formeles, ant viršaus uždedame po gabalėlį rokforo sūrio ir keletą puselių graikiškų riešutų. Keksiukus kepame 200C įkaitintoje orkaitėje, apie 10-12 min. kol gražiai pagels. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI