The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Itališka duona su Mozzarella

30 min.
4 servings

Ingredients

  • 150 g brokolių;
  • 2 itališkos duonos (Ciabatta) kepalėliai;
  • 100 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio;
  • 60 g žolelių sviesto;
  • 1 ryšulėlis baziliko;
  • 100 g juodųjų alyvuogių;
  • 150 g pomidorų;
  • Druskos ir pipirų;
  • Paprikos prieskonių;
  • 1⁄2 ryšulėlio laiškinių svogūnų;
  • 180 g krevečių.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Nuplautus brokolius padalinkite atskirais žiedynais ir apvirkite tris minutes lengvai pasūdytame vandenyje. Duonos kepalėlius perpjaukite pusiau ir aptepkite sviestu su žolelėmis. Susmulkinkite baziliką, alyvuoges perpjaukite pusiau, nusausinkite brokolius, pomidorus supjaustykite pusiau, paskui skiltelėmis. Ant duonos puselių dėkite pomidorų riekeles ir brokolius, pagardinkite druska, pipirais bei paprika. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais, baziliku, alyvuogėmis ir krevetėmis, dėkite po didelę riekę mocarelos sūrio. Duonos kepalėlius dėkite į orkaitę ant vidurinės lentynos ir kepkite mažiausiai 10 min. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI