The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Iberico quesle ir membrillo lėkštė

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 1,8 kg išvalytų ir supjaustytų svarainių;
  • 1 vanilės lazdelės;
  • 2 citrinos žievelės juostelių;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • 4 stiklinės cukraus;
  • Iberico Quesle sūrio.

Preparation

  • 01
    Sudėkite svarainius, vanilę ir citrinos žvievelę į puodą ir užpilkite vandeniu (vanduo turi apsemti visus svarainius). Kai mišinys užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite, kol svarainiai suminkštės, apie 30-40 min. Išimkite vanilės lazdelę, nukoškite svarainius ir sutrinkite juos elektrine trintuve iki kūdikio tyrelės konsistencijos. Dėkite į tyrelę cukrų, 1 stiklinei svarainių tyrės, viena stiklinė cukraus. Užkaitinkite puodą su tyre iki vidutinės kaitros ir maišykite mediniu šaukštu kol cukrus ištirps. Įpilkite citrinos sultis ir toliau virkite tyrę mažoje kaitroje vis pamaišant apie 1 – 1 ½ valandos, kol svarainių pasta taps tiršta kaip marmeladas. Įkaitinkite orkaitę iki 50 ° C, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ištepkite popierių plonu sviesto sluoksniu. Supilkite į skardą pastą, išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje apie valandą, kad marmeladas dar labiau išdžiūtų. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Patiekite ant medinės lentelės, plonomis juostelėmis ant Iberico Quesle sūrio. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI