The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Glazūruotos slyvos su Mozzarella di Bufala

30 min.
1 serving

Ingredients

  • 4 rutulėliai Mozzarella di Bufala sūrio;
  • 4 mėlynosios slyvos;
  • 1,5 puodelio balzamiko acto;
  • 0,5 puodelio šviežių sukapotų mėtų;
  • 1/4 puodelio kepintų kedro riešutų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Supilkite balzamiko actą į gilų puodą ir virkite ant silpnos ugnies kol jis sutirštės iki sirupo. Išimkite iš slyvų kauliukus perpjaukite per puse ir sudėkite į verdantį acto sirupą. Dar pavirkite 5 minutes. Lėkštėje išdėliokite pjaustytą Mozzarella di Bufala sūrį, apibarstykite druska ir pipirais pagal skonį, ant jo uždėkite troškintas slyvas, užbarstykite kepintais kedro riešutais ir mėtomis. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite kartu su itališka duonele. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI