The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Five counties brokolių apkepas

60 min.
4 servings
Made with Cheese Five Counties

Ingredients

  • 225 g paruoštos šaldytos trapios tešlos;
  • 250 g brokolių žiedynų;
  • 1 smulkiai kapotas vidutinio dydžio svogūnas;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 150 ml riebios grietinės;
  • 90 ml pieno;
  • 200 g Ilchester Five Counties cheese.

Preparation

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 200˚ C. Atšildytą tešlą įklokite į 23 cm skersmens apkepams ar pyragams kepti skirtą kepimo indą, prispauskite kraštelius ir nukarpykite tešlos viršų pagal indo formą. Tešlą užklokite kepimui skirtu popieriumi ir užpilkite pupelėmis. Kepkite apie 15 min., vėliau pupeles su popieriumi išpilkite ir kepkite tešlą dar 5 min. Tuo metu užkaiskite puodą vandens brokolių apvirimui. Brokolius virkite apie 3 min., vėliau sudėkite į šaltą vandenį ir atvėsinę nusausinkite ant popierinio rankšluoščio. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite svogūnus su džiovintu čiobreliu. Kepkite apie 10 min., kol svogūnai suminkštės, tačiau neapskrus. Suberkite svogūnus ant iškeptos tešlos. Susmulkinkite brokolių žiedynus ir kotelius ir suberkite ant svogūnų. Išplakite kiaušinius kartu su grietine ir pienu, pagardinkite prieskoniais ir supilkite ant brokolių. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190˚ C ir kepkite apkepą 20 min. Supjaustykite Five Counties sūrį gan storomis riekelėmis, vėliau atsargiai supjaustykite 1.25 cm juostelėmis. Sudėkite sūrio juosteles ant apkepo suformuodami apskritimą ir grąžinkite į orkaitę dar 4-5 min., kol pradės tirpti sūris. Patiekite apkepą su traškiais žalumynais ir vyšniniais pomidorais. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI