The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Įdaryti baklažanai su Baskeriu sūriu

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 4 baklažanų;
  • Skiltelės česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų grietinėlės;
  • 150 g Baskeriu sūrio;
  • Muskato riešuto;
  • Druskos ir pipirų.

Preparation

  • 01
    Išilgai supjaustykite baklažanus. Pabarstykite prieskoniais ir pašaukite į orkaite. Kepkite 30 min, 220° C temperatūroje. Į dubenėlį sudėkite, tarkuotą Baskeriu sūrį, išspaustą česnaką, dėkite kiaušinį, grietinėlę, prieskonius ir viska gerai išmaišykite. Iš orkaitės išimkite baklažanus. Iš baklažanų išimkite minkštimą ir sumaišykite su sūrio mase. Baklažano kriaukles užpildykite gauta mase. Apibarstykite smulkintais muskato riešutais. Kepkite orkaitėje 250° C temperatūroje, 10-15 minučių. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI