The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Capellini spagečiai su krevetėmis ir Brinza sūriu

30 min.
2 servings
Made with Bulgarian cheese Brinza

Ingredients

  • 400 g Capellini spagečių;
  • 1 pjaustytas svogūnas;
  • 120 g Brinza sūrio;
  • 220 g vidutinio dydžio krevečių;
  • 2 v.š. sviesto;

Preparation

  • 01
    Įdėkite spagečius į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite apie 4 min. Išvirus nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą. Ištirpinus sviestą keptuvėje, sudėkite svogūną ir kepkite kol suminkštės. Po to įdėkite krevetes ir dar pakepkite 3 min. Apkepus krevetėms, sudedame Brinzos sūrį ir dar pakepame 1-2 min. Viską sumaišome su makaronais ir patiekiame. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI