The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Aksominė (trinta) pastarnokų sriuba su Mimolette

45 min.
1 serving
Made with Cheese Mimolette Kroon

Ingredients

  • 500 g lupto pastarnoko;
  • 80 g Mimolette sūrio;
  • 2,5 stiklinės šilto vištienos sultinio;
  • 150 ml riebios grietinėlės;
  • 4 laiškinių česnakų;
  • 1 saliero;
  • 30 g sviesto.

Preparation

  • 01
    Gilioje keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai pjaustytus laiškinius česnakus, kol suminkštės. Supjaustykite salierą ir pastarnoką kubeliais ir sumaišykite su keptuvėje esančiais česnakais. Supilkite vištienos sultinį ant daržovių ir pagardinę druska ir pipirais, palikite virti apie 25 minutes. Tuo tarpu, pasinaudoję vaisių ir daržovių skustuku, labai plonai patarkuokite sūrį. Kai tik sriuba išvirs, pagardinkite ją grietinėle ir, išpilstę į lėkštes, apibarstykite tarkuotu sūriu. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI