The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Roquefort ir graikinių riešutų suktinukai

45 min.
4 servings

Ingredients

  • 140 g graikinių riešutų;
  • 100 g miltų;
  • 400 g baltos duonos;
  • 14 g mielių;
  • 25 g sviesto;
  • 250 g Roquefort sūrio;
  • 10 g druskos;
  • 300 ml vandens;
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių.

Preparation

  • 01
    Susmulkinkite graikinius riešutus, sudėkite miltus, druską, mieles, sviestą, įpilkite vandenį, viską gerai išmaišykite. Jei tešla atrodo sausa, įpilkite daugiau vandens. Tešla turi būti minkšta bet ne lipni. Tešlą lengvai išminkykite ir uždenkite plėvele, palikti šiltoje vietoje apie 1val. kad tešla pakiltu. Tešlą iškočiokite stačiakampiais, maždaug 50 x 20cm, 1cm storio. Pabarstykite Roquefort sūriu. Stačiakampius suvyniokite į ritinėlius. Supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabalėlius ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Uždėkite plėvele ir palikite kilti 1val. Kiekvieną tešlos suktinuką patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI