The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Ricottos desertas su apšerkšnijusiais vaisiais

60 min.
4 servings

Ingredients

  • 500 g Cammino Dóro Ricotta sūrio;
  • 30 ml (2 šaukštai) susmulkintų susicukravusių vaisių;
  • 60 ml (1⁄4 puodelio) cukraus;
  • 10 ml (2 šaukšteliai) tarkuotos apelsino žievelės;
  • 60 ml (4 šaukštai) Marsala vyno;
  • 250 ml (1 puodelis) grietinėlės;
  • 2 indeliai uogų;
  • Cukraus pagardinimui.

Preparation

  • 01
    Dubenėlyje apie 2 minutes plakite ricottą, cukruotus vaisius, apelsino žievelę, cukrų ir vyną. Plakite grietinėlę, kol ji taps standžiu kremu. Medine mentele įmaišykite grietinėlę į sūrio kremą. Gautą sūrio kremą supilstykite į desertinius indelius ir mažiausiai dvi valandas vėsinkite šaldytuve. "Sušaldykite" uogas pamerkdami kiekvieną uogą į kiaušinio baltymo plakinį ir apibarstydami granuliuotu cukrumi. Sudėkite uogas ant pergamentinio popieriaus. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie vieną valandą kol išdžius. Prieš patiekdami desertą papuoškite apšerkšnijusiomis uogomis. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI