The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

The whole truth about cheeses with Paulius Ruškys

Watch episode

Le Roule ir rabarbarų pyragas

60 min.
1 serving

Ingredients

  • 75 g sviesto;
  • 175 g sutrupintų sausainių (“Selga” ar “Gaidelis”);
  • 100 g smulkintų migdolų;
  • 500 g Le Roule Pineapple sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 8-9 rabarbaro lapkočių;
  • Maždaug 50 g cukraus pudros;
  • Mėtos šakelės.

Preparation

  • 01
    Sausainius sutrinkite iki trupinių. Sviestą išlydykite ant mažos ugnies, supilkite į trintus sausainius ir gerai sumaišykite su smulkiai kapotais riešutais. Sudėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstant gerai suspauskite pirštais. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir apie 10 minučių palikite kepti. Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite, tuomet sukrėskite sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir viską labai gerai išplakite iki vienalytės masės. Palaukite, kol sausaininis pagrindas atauš ir užpilkite sūrio ir grietinėlės masę. Ant pyrago išdėliokite rabarbarus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite iki 150°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusį pyragą palikite atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite mėtos šakele. Skanaus!

Certificates

The PDO, PGI and TSG certificates have been established by the European Union to encourage the production of agricultural products, protect product names from imitation and provide the consumer with information about the unique characteristics of a particular product. By virtue of this classification, you can be sure that a product bearing one of these authenticity marks is of a high quality and of the same origin.

Certificates
by country

France

53 PDO, 33 PGI

Italy

81 PDO, 26 PGI

Spain

35 PDO, 18 PGI

United Kingdom

10 PDO, 13 PGI

Netherlands

4 PDO, 3 PGI

Germany

6 PDO, 25 PGI

Austria

9 PDO, 2 PGI

Denmark

4 PGI