Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Upėtakių filė pagardinta Tête de Moine sūriu

45 min.
4 porcijos
Pagaminta su Šveicariškas sūris Tete de Moine

Ingredientai

  • 8 upėtakių filė;
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • 40 g sviesto;
  • vieno smulkinto česnako;
  • sauja pjaustyto svogūno;
  • žiupsnelio šafrano;
  • 100 ml baltojo vyno;
  • 60 g grietinės;
  • 30 ml obuolių sidro acto.
  • 4 gūžių lapinių salotų;
  • sezoninių daržovių;
  • Briuselio kopūstų;
  • 20 g kepintų moliūgų sėklų;
  • 12 roželių de Tête de Moine sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Supjaustykite upėtakių filė juostelėmis. Įtrinkite druska ir pipirais. Ištirpinkite sviestą, sudėkite paruoštas žuvų juostelės ir apkepkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite kol atvės. Į keptuvę sudėkite česnakus ir svogūnus, apšlakstykite juos baltu vynu ir įdėkite grietinės. Virkite padažą vis pamaišant ir jam užvirus supilkite obuolių actą ir pagardinkite šafranu. Didelės lėkštės centre sudėkite salotas. Aplink sudėliokite žuvies juosteles ir atsargiai apšlakstykite šilto šafrano padažu. Papuoškite Tête de Moine sūrio roželėmis, moliūgų sėklomis ir Briuselio kopūstais. Patiekite su duona. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI