Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Sumuštiniai su dilgėlėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 100 g. šviežių dilgėlių;
  • 100 g. riebios grietinės;
  • 100 g. „Azul" sūrio;
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • 6-8 gabalėlių čiabatos duonos gabalėlio sviesto;
  • 1 šaukšto moliūgo sėklų.

Paruošimas

  • 01
    Pjaustytą čiabatos duoną paskrudinkite grilio keptuvėje (tai galima padaryti ir orkaitėje arba duonos skrudintuve). Kol duona apskrunda, kelias minutes svieste lengvai apkepinkite nuplautas dilgėles. Indelyje sutrinkite pelėsinį sūrį su grietine ir keptomis dilgėlėmis. Apskrudusią duoną aptepkite garstyčiomis, o ant viršaus tepkite sūrio-dilgėlių užtepą, apibarstykite moliūgo sėklomis. Sumuštinius kepkite įkaitusioje 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Patiekite su taure baltojo vyno. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI