Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Špinatų ir sūrio pyragas

60 min.
4 porcijos
Pagaminta su Sūris Gruyere

Ingredientai

  • 1 šaukšto sviesto;
  • 3 skiltelių smulkinto česnako;
  • 3 ryšulėlių špinatų;
  • druskos;
  • maltų pipirų;
  • 200 g Griujerio tarkuoto sūrio;
  • 500 g sluoksniuotos tešlos;
  • 8 kiaušinių;
  • 3 stiklinių grietinėlės;
  • 1/8 šaukštelio malto muskato.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Keptuvėje išlydykite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės. Į keptuvę sudėkite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais, ir dar pakepkite 2-3 minutes. Šaukštu nusausinkite keptus špinatus, išspausdami kuo daugiau skysčio ir aliejaus. Špinatus sumaišykite su sūriu ir sudėkite ant paruoštos kepti tešlos. Dubenyje suplakite kiaušinius, grietinėlę, muskatą, druską ir pipirus. Gautą masę supilkite ant tešlos ir špinatų. Dėkite į orkaitę ir kepkite 60 min. Prieš patiekiant leiskite atvėsti. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI