Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Pyragaičiai su pelėsiniu sūriu

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 80 g paprastų, nesaldžių sausainių;
  • 40 g graikinių riešutų;
  • 40 g sviesto;
  • 400 g grietinėlės sūrio;
  • 80 g Saint Angel sūrio;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 4 kiaušinių trynių;
  • Žiupsnelio muskato riešutų (smulkintų);
  • Žiupsnelio druskos.

Paruošimas

  • 01
    Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Graikinius riešutus ir sausainius sutrupinkite, o sviestą ištirpinkite. Sumaišykite šiuos ingredientus ir įberkite žiupsnelį druskos. Imkite nedideles kepimo formeles ir šią masę jose tolygiai paskirstykite. Gerai suspauskite. Šaukite į įkaitusią orkaitę dešimčiai minučių. Išėmę atvėsinkite. Gaminkite sūrio masę. Sūrius mediniu šaukštu gerai pertrinkite. Kiaušinių trynius išmaišykite, bet neplakite, ir sumaišykite su grietine. Lėtai viską įmaišykite į sūrių masę. Įberkite žiupsnelį druskos, muskato. Viską išmaišykite, bet neplakite. Masė turi būti vientisa. Ją dėkite į kepimo formeles ant sausainių pagrindo. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje ir dar pusvalandį iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Palikite atvėsti orkaitėje. Dėkite į šaldytuvą, o tiekite išėmę iš formelių. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI