Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Persimonų karpačio su Gorgonzola Piccante sūriu

5 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 1 persimonas;
  • 200g rukolos salotų;
  • 250g gorgonzola piccante sūrio;
  • 30g gliaudytų lazdyno riešutų;
  • 2 šaukštai balzamiko acto;
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;

Paruošimas

  • 01
    Nuplaukite rukolos salotas ir nusausinkite. Nulupkite persimono žievelę ir plonai supjaustykite griežinėliais. Stambiai sukapokite lazdyno riešutus. Sumaišykite balzamiko actą su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Išdėliokite pjaustytą persimoną lėkštėje. Ant persimonų dedame rukolos salotų ir gorgonzola sūrio, užberiame riešutų ir užpilame padažu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI