Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Parmos kumpio ("Prosciutto") suktinukai su figomis ir Bleu D’AUVERGNE sūriu.

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 18 šviežių figų puselių;
  • 1 stiklinės kambario temperatūros mėlynojo Bleu D’AUVERGNE sūrio;
  • 18 plonai pjaustytų Parmos kumpio riekelių;
  • 1,5 saujos Rukolos lapelių;
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1/2 stiklinės migdolų riekelių.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 250° C temperatūros. Išskobkite šiek tiek figos minkštimo iš pačio centro ir užpildykite kiekvieną panašiu sūrio kiekiu. Apvyniokite kiekvieną figą kumpiu ir pašaukite į orkaitę maždaug 4 minutėms, arba kol kumpis gražiai apskrus. Iškepus figoms leiskite truputį atvėsti. Sumaišykite citrinos sultis su aliejumi ir apšlakstykite mišiniu Rukolos lapelius. Lėkštės centre paskleiskite salotas, ant jų padėkite 3 dar šiltus suktinukus ir apibarstykite migdolų riekelėmis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI