Gardžios verslo dovanos

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Iberico quesle ir membrillo lėkštė

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 1,8 kg išvalytų ir supjaustytų svarainių;
  • 1 vanilės lazdelės;
  • 2 citrinos žievelės juostelių;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • 4 stiklinės cukraus;
  • Iberico Quesle sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Sudėkite svarainius, vanilę ir citrinos žvievelę į puodą ir užpilkite vandeniu (vanduo turi apsemti visus svarainius). Kai mišinys užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite, kol svarainiai suminkštės, apie 30-40 min. Išimkite vanilės lazdelę, nukoškite svarainius ir sutrinkite juos elektrine trintuve iki kūdikio tyrelės konsistencijos. Dėkite į tyrelę cukrų, 1 stiklinei svarainių tyrės, viena stiklinė cukraus. Užkaitinkite puodą su tyre iki vidutinės kaitros ir maišykite mediniu šaukštu kol cukrus ištirps. Įpilkite citrinos sultis ir toliau virkite tyrę mažoje kaitroje vis pamaišant apie 1 – 1 ½ valandos, kol svarainių pasta taps tiršta kaip marmeladas. Įkaitinkite orkaitę iki 50 ° C, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi ir ištepkite popierių plonu sviesto sluoksniu. Supilkite į skardą pastą, išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje apie valandą, kad marmeladas dar labiau išdžiūtų. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Patiekite ant medinės lentelės, plonomis juostelėmis ant Iberico Quesle sūrio. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI