Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Figos apkeptos sūriu

45 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 8 šviežių figų;
  • 8 vytinto kumpio griežinėlių;
  • 200 g pelėsinio Double Creme sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • Šaukštelio sviesto.

Paruošimas

  • 01
    Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite grietinėlę ir sudėkite gabalėliais pjaustytą sūrį. Maišykite kaitindami ant nedidelės ugnies, kol sūris išsilydys ir susidarys vientisa masė. Imkite figas, jas iš viršaus įpjaukite, įvyniokite į vytinto kumpio griežinėlius ir persmeikite dantų krapštuku. Figas dėkite į aukštesnį kepimo indą, į jų viduriukus, kur įpjovėte, įpilkite sūrio padažo, uždenkite indą folija ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5–7 minutes. Nuimkite foliją ir dar porą minučių pakepkite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI