Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Obuolių ir mėlynojo sūrio salotos

30 min.
4 porcijos
Pagaminta su Sūris Fourme d'Ambert

Ingredientai

  • 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 2 š. raudonojo vyno acto;
  • 1 a.š. medaus;
  • 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1/4 stiklinės smulkinto FOURME D’AMBERT mėlynojo sūrio.
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • 1 maišelio (apie 150 g) šviežių salotų mišinio;
  • 1/2 stiklinės smulkintų graikinių riešutų;
  • 1 didelio obuolio;
  • 1/2 stiklinės susmulkinto Fourme d'Ambert mėlynojo sūrio.

Paruošimas

  • 01
    Sudėkite salotas ir pusę kiekio riešutų į didelį dubenį. Paruoškite užpilą iš alyvuogių aliejaus, raudonojo vyno acto, medaus, grūdėtųjų garstyčių bei smulknto Fourme d'Ambert mėynojo sūrio ir apšlakstykite salotas.
  • 02
    Gerai išmaišykite, kad visos salotos pasidengtų padažu. Salotas lygiai paskirstykite į 4 lėkštes. Į kiekvieną lėkštę ant salotų lygiomis dalimis padalinkite obuolį, sūrį ir likusius riešutus. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI