Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Keptų burokėlių salotos su Brinza sūriu

45 min.
1 porcija
Pagaminta su Sūryminis sūris Brinza

Ingredientai

  • 1 vidutinio dydžio burokėlio;
  • 50g mažų špinatų lapų;
  • 1/2 mažo raudono svogūno, plonai pjaustyto;
  • 75g Brinza sūrio, trupinto;
  • 1/4 puodelio graikinių riešutų;
  • 2 v.š. apelsinų sulčių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 a.š. dižono garstyčių;
  • šiek tiek druskos.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C. Nuplaukite burokėlius ir nusausinkite. Suvyniokite į foliją ir sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite apie 1 valandą arba kol suminkštės. Iškeptus burokėlius atvėsinkite 15 minučių. Atvėsusiems burokėliams nulupkite žievę ir supjaustykite juos į 2 cm riekeles. Sumaišykite dubenyje špinatus, svogūnus, Brinza sūrį, riešutus ir burokėlius. Gerai sumaišykite apelsinų sultis, aliejų ir garstyčias ir užpilkite ant burokėlių. Pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI