Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Cablanca sūrio salotos

30 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 150 g raudonų vynuogių;
  • 2 raudoni obuoliai;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 200 g Cablanca ožkos sūrio;
  • 25 g šviežio svogūno laiškų;
  • 350 g kopūsto;
  • 4 džiovintos figos;
  • 50 g graikinių riešutų;
  • 1 maža citrina;
  • 1 v.š. garstyčių;
  • pipirų ir druskos;

Paruošimas

  • 01
    Supjaustykite mažais kubeliais sūrį, svogūno laiškus, kopūstą, graikinius riešutus ir figas. Vynuoges perpjaukite pusiau. Nuplaukite citriną su šiltu vandeniu. Virš dubenio smulkiai sutarkuokite žievelę. Išspauskite citriną ir sumaišykite kartu su sultimis ir žievele. Obuolius supjaustikite riekelėmis arba gabaliukais. Dėkite į dubenį su citrinos sultimis ir išmaišykite. Taip pat įdėkite garstyčių ir alyvuogių aliejaus ir pabarstykite šiek tiek pipirų, druskos. Į dubenį sudėkite kopūstus, vynuoges, riešutus, svogūno laiškus, sūrį ir gerai išmaišykite. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI