Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Balkanų kepintų burokėlių ir ožkos sūrio salotos

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 8 vidutinio dydžio burokėliai, padalinti ketvirčiais;
  • 45 ml (3 šaukštai) alyvuogių aliejaus;
  • 15 ml (1 šaukštas) balzamiko acto;
  • 50 g pakepintų kedro riešutų;
  • 150 g įvairių salotų ar žolelių lapų (špinatų, rėžiukų);
  • 10 ml (2 šaukšteliai) medaus;
  • 200 g kubeliais smulkinto Frico Mild Chevrette sūrio;
  • Duonos patiekimui.

Paruošimas

  • 01
    Įkaitinkite orkaitę iki 190º C. Burokėlius sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus ir negailėdami apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite 35-40 min. vis pamaišydami, kol burokėliai taps minšti. Iškepus leiskite jiems atvėsti. Sudėkite burokėlius, kedro riešutus ir žalumynus į dubenį. Sumaišykite likusį alyvuogių aliejų, actą, medų ir druską su pipirais. Užpilą supilkite ant salotų ir lengvai išmaišykite. Padalinkite salotas į keturis dubenėlius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio. Patiekite su skrudinta duona. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI