Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Mozzarella ir špinatų apkepas

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 800 g šviežių špinatų;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 svogūnai;
  • 200 g slyvinių pomidorų;
  • 30 ml (2 šaukštai) čili aliejaus;
  • 200 g šviežių ilgų makaronų (spaghetti, linguine);
  • 80 g kumpio;
  • Druskos ir pipirų;
  • Čili miltelių;
  • 45 ml (3 šaukštai) Pesto padažo;
  • 200 g nusausinto Cammino Dóro Mozzarella sūrio;
  • 50 g Parmigiano Reggiano – parmezano sūrio;
  • Šiek tiek sviesto.

Paruošimas

  • 01
    Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite norimos formos gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite čili aliejų ir šiek tiek apkepinkite svogūną, česnaką ir paprikos gabalėlius. Suberkite šviežius makaronus ir kelias minutes patroškinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Į keptuvę suberkite špinatus ir leiskite jiems šiek tiek apvysti. Pagardinkite druska, pipirais, čili prieskoniais ir pesto padažu. Po kelių minučių atsargiai įmaišykite pomidorus, sūrį bei kumpį. Užtarkuokite parmezano. Apkepui skirtą indą ištepkite sviestu ir supilkite visus apkeptus ingredientus, užtarkuokite parmezano sūriu ir kepkite orkaitėje apie 10 min. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI