Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Krabų ir Blue D'auvergne apkepas

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 350 g sluoksniuotos tešlos;
  • 28 g sviesto;
  • 2 didelių svogūnų;
  • druskos ir pipirų;
  • žiupsnelis čiobrelių prieskonių;
  • 85 g Bleu d 'Auvergne sūrio;
  • 85 g krabų mėsos;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 4 šaukštai pieno;
  • ¾ puodelio pasterizuotos grietinėlės;
  • 1 žiupsnelis tarkuoto muskato.

Paruošimas

  • 01
    Iškočiokite tešlą ir užlenkę kraštelius pabadykite šakute tešlos apačią. Įkaitinkite orkaitę iki 200C ir kepkite tešlą kol ji gražiai paruduos. Sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite kokias 5 min, kol tešla visiškai iškeps. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite supjaustytus svogūnus, pipirus ir čiobrelius, ir kepkite vis pamaišant 20-30 min, kol svogūnai suminkštės ir karamelizuosis. Sudėkite krabų mėsą ir Bleu d'Auvergne sūrį ir troškinkite ant silpnos ugnies. Mišinį atvėsinkite ir supilkite ant iškeptos tešlos.
  • 02
    Į dubenį sudėkite likusius ingredientus, pagardinkite druska bei pipirais ir sumaišykite. Dalį supilkite ant tešloje esančių produktų ir kepkite orkaitėje 15 minučių , 200C temperatūroje. Kai patiekalas šiek tiek apskrus supilkite likusią dalį mišinio ir vėl kepkite 25-30 min kol patiekalo viršus paruduos. Patiekti karštą arba šiek tiek atvėsintą. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI