Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Roquefort ir graikinių riešutų suktinukai

45 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 140 g graikinių riešutų;
  • 100 g miltų;
  • 400 g baltos duonos;
  • 14 g mielių;
  • 25 g sviesto;
  • 250 g Roquefort sūrio;
  • 10 g druskos;
  • 300 ml vandens;
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių.

Paruošimas

  • 01
    Susmulkinkite graikinius riešutus, sudėkite miltus, druską, mieles, sviestą, įpilkite vandenį, viską gerai išmaišykite. Jei tešla atrodo sausa, įpilkite daugiau vandens. Tešla turi būti minkšta bet ne lipni. Tešlą lengvai išminkykite ir uždenkite plėvele, palikti šiltoje vietoje apie 1val. kad tešla pakiltu. Tešlą iškočiokite stačiakampiais, maždaug 50 x 20cm, 1cm storio. Pabarstykite Roquefort sūriu. Stačiakampius suvyniokite į ritinėlius. Supjaustykite į 8 vienodo dydžio gabalėlius ir sudėkite ant paruoštos kepimo skardos. Uždėkite plėvele ir palikite kilti 1val. Kiekvieną tešlos suktinuką patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI