Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Ricottos pyragas

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 20 ml (4 šaukšteliai) razinų;
  • 75 ml (5 šaukšteliai) įvairių cukruotų vaisių;
  • 45 ml (3 šaukšteliai) romo;
  • 3 kiaušinių tryniai;
  • 3 kiaušinių baltymai;
  • 1 kiaušinis;
  • 675 g (2 3⁄4 puodelio) Cammino Dóro Ricotta sūrio;
  • 30 ml (2 šaukštai) miltų;
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) minkšto cukraus;
  • 50 ml ištirpinto nesūdyto sviesto;
  • 375 ml trapių sausainių trupinių.

Paruošimas

  • 01
    Dubenyje sumaišykite razinas, cukruotus vaisių gabaliukus ir romą ir atidėkite vienai valandai. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C ir paruoškite pyrago pagrindą: sumaišykite sviestą ir sausainių trupinius ir suberkite į 20 cm dydžio pyrago formą, išlyginkite lengvai paspausdami. Į dubenį supilkite kiaušinių trynius, vieną visą kiaušinį, sūrį ir cukrų ir plakite elektriniu plakikliu apie 3-4 min., kol gausite kreminę švelnią masę. Įmaišykite miltus ir rome mirkytas razinas. Kitame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir palengva įmaišykite į sūrio kremą. Supilkite kremą ant sausainių pagrindo ir kepkite orkaitėje ant vidurinės lentynos apie 50 min. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir leiskite pyragui palengva atvėsti apie vieną valandą. Prieš patiekiant supjaustykite labai aštriu peiliu. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI