Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Ricottos desertas su apšerkšnijusiais vaisiais

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 500 g Cammino Dóro Ricotta sūrio;
  • 30 ml (2 šaukštai) susmulkintų susicukravusių vaisių;
  • 60 ml (1⁄4 puodelio) cukraus;
  • 10 ml (2 šaukšteliai) tarkuotos apelsino žievelės;
  • 60 ml (4 šaukštai) Marsala vyno;
  • 250 ml (1 puodelis) grietinėlės;
  • 2 indeliai uogų;
  • Cukraus pagardinimui.

Paruošimas

  • 01
    Dubenėlyje apie 2 minutes plakite ricottą, cukruotus vaisius, apelsino žievelę, cukrų ir vyną. Plakite grietinėlę, kol ji taps standžiu kremu. Medine mentele įmaišykite grietinėlę į sūrio kremą. Gautą sūrio kremą supilstykite į desertinius indelius ir mažiausiai dvi valandas vėsinkite šaldytuve. "Sušaldykite" uogas pamerkdami kiekvieną uogą į kiaušinio baltymo plakinį ir apibarstydami granuliuotu cukrumi. Sudėkite uogas ant pergamentinio popieriaus. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje apie vieną valandą kol išdžius. Prieš patiekdami desertą papuoškite apšerkšnijusiomis uogomis. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI