Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Mascarponės putėsiai su raudonaisiais apelsinais

60 min.
4 porcijos

Ingredientai

  • 3 raudonieji apelsinai;
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) raudonųjų apelsinų sulčių;
  • 125 ml (1⁄2 puodelio) cukraus;
  • 45 ml (3 šaukštai) apelsinų likerio;
  • 250 g (1 puodelis) kambario temperatūros Cammino Dóro Mascarpone sūrio;
  • 250 ml (1 puodelis) grietinėlės;
  • 4 sutrupinti sausainėliai (damų piršteliai).

Paruošimas

  • 01
    Nuo dviejų apelsinų nutarkuokite žievelę ir atidėkite į šalį. Virš didelio dubens nulupkite apelsinus, pašalinkite nuo skiltelių visas odeles ir supjaustykite skiltelėmis palikdami tik minkštimą, skilteles dar padalinkite į tris dalis. Apelsinų gabaliukus palikite dubenyje, supilkite sultis ir trečdalį cukraus. Išmaišykite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje, kol gabaliukai permirks apelsinų sultimis ir cukrumi. Tuo metu į dubenį sudėkite sūrį ir ištrinkite mediniu šaukštu, kol sūris taps kremu. Suberkite apelsinų žieveles, likerį ir gerai išmaišykite. Kitame dubenyje išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi iki standumo. Naudodami medinę mentelę po truputį įmaišykite grietinėlę į maskarponės kremą. Keturiuose desertiniuose indeliuose sluoksniuokite kremą, sutrupintus pirštelius ir apelsinų gabaliukus su sirupu. Prieš patiekdami pusvalandį palaikykite šaldytuve. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI