Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Visa tiesa apie sūrius su Pauliumi Ruškiu

Žiūrėti laidą

Le Roule ir rabarbarų pyragas

60 min.
1 porcija

Ingredientai

  • 75 g sviesto;
  • 175 g sutrupintų sausainių (“Selga” ar “Gaidelis”);
  • 100 g smulkintų migdolų;
  • 500 g Le Roule Pineapple sūrio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g cukraus;
  • 8-9 rabarbaro lapkočių;
  • Maždaug 50 g cukraus pudros;
  • Mėtos šakelės.

Paruošimas

  • 01
    Sausainius sutrinkite iki trupinių. Sviestą išlydykite ant mažos ugnies, supilkite į trintus sausainius ir gerai sumaišykite su smulkiai kapotais riešutais. Sudėkite į kepimo formą ir tolygiai paskirstant gerai suspauskite pirštais. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir apie 10 minučių palikite kepti. Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius ir juos išplakite, tuomet sukrėskite sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų ir viską labai gerai išplakite iki vienalytės masės. Palaukite, kol sausaininis pagrindas atauš ir užpilkite sūrio ir grietinėlės masę. Ant pyrago išdėliokite rabarbarus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite iki 150°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Iškepusį pyragą palikite atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite mėtos šakele. Skanaus!

Sertifikatai

PDO, PGI ir TSG sertifikatus parengė Europos Sąjunga siekiant paskatinti žemės ūkio produkcijos gamybą, apsaugoti produktų pavadinimus nuo imitacijos bei suteikti vartotojui informacijos apie unikalias konkretaus produkto savybes. Tokios klasifikacijos dėka galite būti tikri, kad produktas, turintis vieną iš šių autentiškumo ženklinimų, yra kokybiškas bei atitinka savo kilmę.

Sertifikatai
pagal šalis

Prancūzija

53 PDO, 33 PGI

Italija

81 PDO, 26 PGI

Ispanija

35 PDO, 18 PGI

Jungtinė Karalystė

10 PDO, 13 PGI

Nyderlandai

4 PDO, 3 PGI

Vokietija

6 PDO, 25 PGI

Austrija

9 PDO, 2 PGI

Danija

4 PGI